Jag och maken sitter mitt emot varandra vid frukostbordet. Den trötta tystanden är total. Maken bläddrar i tidningen och slevar in yoghurt med Allbran. Jag sippar på mitt varma te och läser Snabba Cash.

Plötsligt lägger maken handen över en annons. Han sneglar på mig för att se om jag sett. Den snabba rörelsen avslöjade honom, annars hade jag nog inget märkt där jag sitter i min egna lilla värld.

Jag tittar uppfodrande på maken. Ord är överflödiga. Motvilligt tar han bort handen och blottar det som i mina ögon är en riktig liten karamell. Jag läser upp och ner. Fröken Envis har flyttrea. 50 % på rubbet. Öppet 10-18 från i måndags till torsdag nästa vecka.

Maken: -Men nu har du väl redan så mycket pärlor!
Jag: -Jo, men jag behöver nog komplettera lite med en del tillbehör, typ tråd och lås och sådär. Det är ju jättebilligt nu, bäst att passa på.

Tystnaden lägrar sig igen. Vi tolkar den på olika sätt. Jag ser den som ett medgivande. Maken däremot tror nog att han fått mig att avstå mina inköpsplaner.