Jag är så rastlös. Det riktigt kryper i kroppen. Inte så att jag behöver upp och röra på mig…
…det är i sinnet det rister. Jag vill göra någonting, någonting kreativt, något med själ och hjärta.

Jag sitter och ringer och knapprar på datorn hela tiden, så jag lider inte brist på sysselsättning. Ändå är det som om det rinner en liten lavaström i mitt blod.

Kanske beror det på den blipp-bloppiga musiken kollegan lyssnar på. Den hetsar och stressar.
Eller, mer troligt – jag har abstinensbesvär efter drygt fyra timmars intensivt pärlande igår kväll. Det är ju så roligt att få starta upp ett nytt stort projekt. Jag blir så inspirerad, kommer på en massa andra fina smycken jag skulle kunna göra också. Egentligen borde jag skriva ner mina idéer för de flyger iväg lika snabbt som svalorna. Snabbt in, snabbt ut.

Jag tror vi kanske har ett fågelbo under uterumstaket. Jag har sett en liten sädesärla försöka ryttla vid de nedre takpannorna, nedtyngd med insekter som den förmodligen skulle ätit upp direkt om den själv skulle haft dem.
Jag vill låta dem bo kvar, om det nu bor några fåglar där. Jag uppskattar hjälpen med att hålla trädgården skadeinsektsfri. Inte verkar de skräpa ner så mycket heller.

För några år sen hade vi en svartbygge på gång på tomten. Det var ett svalpar som bestämt sig för att vår gavelspets på garaget skulle utgöra den perfekta boplatsen. Vi höll inte med, så vi rev ner boet innan det hann bli klart för äggläggning. Svalor har en förmåga att träcka ner, kanske mer ut än in, och vi ville inte riskera att behöva tvätta svalbajs från bilarna var och varannan dag.
Jag sätter gärna upp några holkar i skogen bakom vår tomt i stället. Förmodligen kanske barnen får snickra holkar i slöjden så småningom. Om inte får jag väl skaffa mig en lika flådig holk som Peter Barlach har. Kolla in här:

http://peterbarlach.blogspot.com/2008/05/varfr.html

Just nu skiner solen, för första gången på flera dagar. Jag har dragit upp persiennen en liten bit och låter de efterlängtade strålarna värma mina händer när de flyger fram över tangentbordet. Flyger som svalor.
Rastlösa.