Pust! Första kalaset avklarat. Lilla Svalan skötte sig perfekt trots sitt handikapp. Hon åt för lite dock, inte ens en hel korv med bröd, men om en timma (knappt) kommer nästa kalasomgång och då får hon chansen igen.

På första kalaset var det bara barn. Det var lilla Svalans kompisar från skola och dagis. 6 barn plus våran familj.
På nästa kalas blir det några fler. Förrutom vår familj kommer 12 barn och 6-8 vuxna. Jag kör exakt samma koncept på båda kalasen. Det är smidigast så.

Först kommer gästerna och det blir paketöppning.
Sedan bjuds grillkorv med tillbehör och saft. Vi sitter på filtar i trädgården. (Jag hade kommit ihåg att beställa fint väder sedan tidigare…).
Efter maten får alla som vill tävla i blindbockshinderbana. En blindbock blir guidad av sin medtävlande på en bana som leder förbi en hink som inte ska vältas, till en stol som ska sittas i och fram till en boll som ska sparkas i ett litet fotbollsmål. Två blindbockar tävlar mot varann i en paralellebana.
Nästa tävling går ut på att vara siste man kvar med en osmälld ballong bunden vid foten. På första kalaset hade jag blåst upp ballongerna lite för mycket så de small så fort man kom ut i gräset. Det gjorde i och för sig inget för inne stod maken klar med marängtårtorna.

Lilla Svalan har beställt alldeles speciella marängtårtor. På en marängbotten ligger vaniljglass, chokladpudding, bananslantar, maränger, chokladsås och strössel.
När tårtorna är uppäta får två frivilliga tävla mot varandra om vem som snabbast äter upp geléhallon gömda i en tallrik med vatten och en med mjöl. Kul för de som tittar på, framför allt…

Innan kalaset är slut fiskar alla barnen i fiskdammen som är belägen bakom en filt i vår dusch. Där nappar fiskar som jag och barnen ritat och målat och som jag häftat ihop och fyllt med godis och russin.

Jag är lite kass i magen, förmodligen på grund av veckans migränkänningar, parat med stress över kalasen, för lite sömn, mensvärk och det som hände igår. Nu ska jag sätta mig på dass en stund och sedan är det nya glada tag inför dubbeldussinet gäster.