Jag ska bli författare!

Kommer ni ihåg att jag en gång avslöjade mina tre stora mål i livet. Jag har visserligen omvärderat mina målsättningar åtskilliga gånger sedan jag som tonåring bestämde mig för dessa, men de var i alla fall:
1. Köpa en hatt
2. Bo i ett hus som jag själv ritat och inrett
3. Ge ut en diktbok

De där två första målen var ju rätt lätt avklarade (jag hoppas ni förstår att jag är ironisk) men vid diktboken tog det stopp.

Det är därför jag nu nästan gråter av lycka när jag (naturligtvis via en blogg) hittar den här webben: https://www.vulkan.se/

Här kan man lugnt, utan kritiskt granskande och framförallt penningsuktande ögon, publicera vad man än känner att man vill dela med sig av.
Men, det är ju fruktansvärt dyrt att ge ut en bok. Layout och tryckkostnader och så kanske man bara vill ha några få exemplar att dela med sig av eller sälja till nära och kära…
Men vet ni vad? TADA… På Vulkan kostar det INGET. Inte förrän boken trycks får man betala tryckkostnaderna.

Nu känner jag det… jag är lyrisk. Nu ska jag bara hinna med alla andra av mina pågående livsprojekt och sedan ska jag samla ihop mina dikter ända från barndomen till idag och så ska det bli en diktsamling.

Jag säger till när den är klar… om tio år eller så…