För ett tag sen… Ja, ska jag vara ärligt så var det till och med ganska länge sedan, så fick jag en beställning på ett halsband.

Beställaren önskade sig ett skinnhalsband med pärlor bland annat i 70-talsrött. Och som jag letat! För det första är det ganska ont om röda pärlor just nu. Och för det andra är de röda pärlor som finns mer åt det vinröda hållet än det orangeröda.

Men till slut (konstigt att man alltid hittar det man söker på sista stället man letar…) hittade jag den nyans jag var ute efter. Pärlorna var ganska små men med mycket färg i.

I mellandagarna har jag gjort klart halsbandet och mailat bilder till beställaren. Så här skrev hon efter att ha sett bilderna:
“Det där halsbandet, kära Zäta, kommer jag att bära med STOLTHET!
Förutom att det är riktigt, riktigt snyggt, så blev det PRECIS som jag hade önskat. Du har helt enkelt träffat precis rätt i stilen! Fantastiskt.
Lova att du lägger ut det på bloggen och säger att du lyckats pricka så rätt mot mina önskemål!? Det blir ett bloggämne hos Jensen i alla fall.”

Beställaren är alltså Jensen med den läsvärda bloggen Jensen Tankar:
http://jensenstankar.blogspot.com

Jag blev själaglad över hennes beröm. Att kunna göra ett smycke till någon efter hennes/hans önskemål är både spännande, lite läskigt och såååå roligt. Framförallt när jag lyckas pricka rätt.

Nu är halsbandet levererat och nu ska ni få se hur det blev. Det är ganska många bilder, men så blir det oftast när jag håller i kameran.

Blog ImageBlog ImageBlog ImageBlog ImageBlog ImageBlog ImageBlog ImageBlog Image

Som ni ser har jag försökt laborera lite med text på bilderna, och det gick inte vägen på alla bilder. Jag får återkomma med nya försök i framtiden.