Jag älskar böcker!

Böcker att läsa, att bläddra i, att titta i, att ha läst, att äga, att se ryggen av och veta att de ständigt står till tjänst med sin kunskap eller sin underhållning.

Jag har alltid en bok liggandes på nattygsbordet och har till och med svårt att somna om jag inte får läsa en liten stund först. För att rensa hjärnan och bjuda in alla mina bisarra drömmar.

Men nu har Förundersökningsledaren satt stopp. Droppen var det bokpaket från AdLibris som hamnade i vår brevlåda igår. Paketet innehöll två efterlängtade böcker av Peter Barlach och en bok om Megakillen till Guldgossen.
Förundersökningsledaren hyser inte alls samma vurm för böcker som jag och tycker att jag lika gärna kan låna på Biblioteket. Ekonomiskt och utrymmesmässigt förstår jag naturligtvis hans åsikter, men min förkärlek för att äga böcker bryr sig tyvärr inte om varken ekonomin eller bristen på plats att placera bokhyllor.

Nu ska jag i alla fall inte köpa fler böcker innan jag har ordnat med bättre förvaring.

Huga!