Igår kväll var vi hos mina föräldrar. Först och främst för att få träffa Falun-systern och hennes fästman.
Min mamma bjöd dock in oss lite tidigare för att vi skulle hinna premiärbasta i deras bastu.
Pappa har platsbyggt provisoriska lavar i furu i den lilla bastun och nu kunde man ledigt sitta två personer där inne. Furu är ju inte rätta träslaget för bastulavar men asken ligger och torkar. Jag blev mäkta imponerad av pappas snickarkonst. Lavarna var mycket välgjorda, med snidade runda kanter för knävecken och en bekväm liten utbuktning för svanken. Naturligtvis glömde jag berömma honom för hantverket.

Njuta glömde jag dock inte. Våra två timmar på övervåningen hos mina föräldrar blev en hel spa-upplevelse. Lilla Svalan och jag bastade först. Vi sprang ut och in ur bastun några gånger och tog en sval dusch emellanåt, och när vi kände oss färdiga med bastandet duschade och tvagade vi oss grundligt. Lilla Svalan tvålade mig på ryggen och jag tvålade henne.

Medan det var “gossarnas” tur inne i hettan smorde vi “flickor” in oss med hudlotion och kammade håret och satt en stund i ett par goa fåtöljer utanför badrummet och språkade med min mamma och hade det allmänt trivsamt och skönt.

Lagom till att Falun-systern med fästman anlände var hela familjen Zäta rena och fina. Då vankades taccos (och Let´s Dance) och mera trevligt umgänge. Och när alla deltagarna dansat klart (alla presterade utöver det vanliga utom stark-Magnus som jag tyckte närmast gick bärsärk med sin dam) fick jag håret tonat av min syster.
Det är inte klokt vad skönt det är när någon pysslar med ens hår. Höjden av lyx, om ni frågar mig. Resultatet blev också bra. Jag tycker kanske att det är lite mörkt men det ska visst dämpa sig efter några tvättar. De utlovade guldreflexerna som paketet talade om, där färgen täcker de grå, ser jag inte till men det betyder väl förmodligen att jag inte hade så många grå att täcka som jag själv befarat.

Nu är det lördag förmiddag och jag känner mig fortfarande lite sådär loj i kroppen efter gårdagskvällens alla njutningsmoment. Och jag har ingen huvudvärk. Bara en så´n sak!