Hörde på Megapolnyheterna (japp, så intellektuell är jag. Alldeles lagom nivå för mig.) att de äntligen kommit till skott och förlovat sig. Kronprinessan och gossen som gett ankstjärtfrisyren ett ansikte.

Här hemma såg jag drottningen, kungen och de unga tu sitta och “fira” framför kameran. Drottningen läste upp sitt lilla rara hyllningstal. Hon läste innantill. Jag gissar att någon i hovet skrivit det åt henne. Drottningen rörde inte en min. (Det kan bero på att hon är stelopererad i fejjan…) Hon varken log, grät eller såg tillstymmelsen till lycklig ut.

Men jag kanske är orättvis. Lilla Svalan satt nämligen med lurar på sig och släppte inte ut något TV-ljud. Och jag tittade bara i en minut. Sen valde jag att promenera en halvtimma i bostadsområden här i närheten och försöka lista ut hur många som åt semlor och hur många som tittade på TV och hur många som grälade, och hur många som… Ja, det var rätt mysigt i alla fall. Jag kanske ska satsa på en karriär som fönstertittare istället.