Väckt halv nio-nio med sång, paket och chokladdoppade jordgubbar. I paketet fanns en beige kortärmad skjorta och en matchande gråbeige tunnare tröja. Guldgossen hade skrivit ut ett “kort” på datorn.

God frukost med tunnbrödsrulle fylld med en röra av grillad kycklingfilé, kokt färskpotatis, fetaost, soltorkade tomater och lättcremefraish. Förundersökningsledarens eget påhitt.

Klippt gräset.

Lunchrast med smultron och jordgubbar och risgrynsgröt av panamaris och torrmjölk. Ett litet expriment inför semesterresan. Smakade mest mannagryn och vanligt kokt ris. Inte så lyckat.

Lugn eftermiddag. Jag gjorde tårta och födelsedagsbarnet lekte med barnen och tittade på ett avsnitt av 24.

Uppvaktad av mor och far samt Västeråsbror med familj. Vi bjöd på enklast möjliga mat: Melon till välkomsttilltugg. Sedan två färdigmarinerade flintastekar med olika smak på grillen, köpt potatissallad uppblandad med äpple och färskpotatis, bara färskpotatis till barnen, grönsallad med paprika, tomat, gurka, isbergssallad, majs och vattenmelon. Lite tillbehör i form av fetaost, oliver och grillad inlagd kronärtskocka.

Lek i trädgården. Riddarspelet. Studsmatteuppvisning för alla frivilliga. Frun (det vill säga jag) tog gladeligen hand om disken.

Kaffe och tårta.
Och när jag kommit så här långt i redovisningen vill jag poängtera att jag faktiskt är ganska bra på att göra tårta. Idag tog jag en köpt nio-kronorsbotten (hejja Willy´s). Första lagret bestod av kokmarsankräm och slantade jordgubbar som stått och gottat till sig med lite socker sedan igår kväll. Andra lagret bestod av en röra av marsankräm, köpt jordgubbssylt och vispgrädde. Dekorerad med bara vispgrädde och stora jordgubbar. Somrigt så det förslår. Snabbt och enkelt men väldigt gott.

Nu har gästerna åkt hem och jag håller på och kokar rabarbersaft. Förundersökningsledaren, för det var ju honom det här inlägget skulle handla om, försöker lägga barnen. Det är lättare sagt än gjort. De är rätt egensinniga varelser och särskilt lilla Svalan har en förmåga att kunna dra ut på saker i det oändliga.

När allt är klart för kvällen ska vi titta på gårdagens avsnitt av “V” och äta upp den sista lilla biten tårta.
I morgon ska vi fortsätta planera semesterresan och sedan ut på inköpsrunda för att skaffa sandaler till Guldgossen och kanske lite annat vi kan behöva, mer tårtingredienser till exempel. Förundersökningsledaren vill såklart bjuda arbetskamraterna på tårta och jag gör gärna en till.