För ett tag sen läste jag ut Magdalena Graafs bok “Det ska bli mig ett sant nöje att döda dig”.

Om man bortser från alla upprepningar, felvrängda meningar och hennes irriterande förmåga att först såga någon och sedan släta över, så var boken inte helt oläsbar. Hon skriver ju om något viktigt. Det är intressant att läsa både hur lätt det är att hamna i en misshandelsrelation och vilka mekanismer som gör att man inte lämnar den som slår. Det kunde också varit intressant att läsa om hur svenska rättssamhället agerar, eller kanske mer INTE agerar, om nu inte boken varit så personlig att man blivit tvungen att ta allt med en nypa salt. Naturligtvis kan man inte skriva en biografi utifrån någon annans synpunkt än sin egen.

Det snällaste jag kan säga om “Det ska bli mig ett sant nöje att döda dig” är att det förmodligen hade kunnat bli en hyfsad bok om förlaget som gett ut den kommit på den brillianta idén att ge Magdalena en spökskrivare.

Och en eloge till tösa Graaf som till slut stod på sig och återerövrade sitt liv!

Just nu läser jag en andlig bok när jag sitter på toa på övervåningen. “Ett brustet halleluja” heter den. Jag har inte kommit så långt för inledningen ger vid handen att boken kommer handla om kyrkklockor och det känns inte särskilt spännande.

Jag har också en bok vid sängkanten (den ligger faktiskt på golvet för den är enormt stor och otymplig) och det är ett samlingsverk med Narnia-böckerna. Jag har försökt tvinga Guldgossen att läsa dem men det var lite för gammaldags svenska för att han ska kunna ta det till sig. Nu har jag börjat högläsa för barnen så att jag kan förklara vid behov, men min nyfikenhet och förkärlek för fantasy har skickat mig långt i förväg bland berättelserna.

När jag sitter på toaletten på nedervåningen läser jag senaste Alpha-boken. Det är mycket tänka och begrunda så jag läser bara en eller två sidor i slängen.

På rasterna på jobbet har jag nyss börjat läsa “Låt den rätte komma in”. Jag har inte bildat mig någon uppfattning om boken än. Ryktet säger att det kommer handla om övernaturligheter men än så länge har det bara inträffat ett helt vanligt deckarboksmord.

Inför semesterresan har jag köpt Millenietriologin.