Nu är de på plats, de nya sängbottnarna. Förundersökningsledaren hämtade dem på Jysk efter jobbet och har burit och dammsugit och grejat och donat. Jag har burit lite också men jag känner mig lite låg på grund av huvudvärk och ett överspänt ben, så jag har med varm hand överlåtit det tyngsta lasset till Förundersökningsledaren.

Vår nya bäddmadrass är av ett tempurliknande material, och jag förväntar mig en god natts sömn.
De nya madrasserna är dock avsevärt mycket högre än de gamla så jag får väl hålla mig i grannen för att inte riskera svindel och trilla ur sänghalmen.

En fördel med att skaffa nya sängar är att man kan vidareförmedla de gamla till bättre behövande. Mina föräldrar får den ena sängbottnen som gästsäng. Den andra hamnar i Guldgossens rum. Han hör verkligen till de bättre behövande för han har sovit i Förundersökningsledarens gamla barndomssäng.
Sängramen, som är en “tuff” stålram, behåller vi, men madrassen hamnar på tippen.

Nu är klockan nio. Är det okej att gå och lägga sig så här dags en fredagskväll?