Förundersökningsledaren kom och hämtade mig vid flygplatsen, utan rosor eller speciella kläder, men han kom, och jag älskar honom för det. Jag gav honom en stor kyss, eller om det var han som tog den, och han blev alldeles glittrig om läpparna av mitt nya lipgloss som jag köpte på Kiko igår tillsammans med en grön kajalpenna.

Jag ville lägga lite pengar på mig själv och när jag inte hittade så mycket i pärlväg blev det smink i stället.

Sverige är vackert. Det är vackert med en ekdunge som blivit höstbrun och ser ut att leva i sista andetaget innan alla löv trillar till marken. Det är vackert med en plöjd åkers raka fåror. Det är vackert med röda stugor mot allvarsam granskog.

Det var underbart att träffa barnen igen. Jag har längtat mer än de.
Av Guldgossen fick jag en omedelbar slänga-sig-om-halsen-kram medan lilla Svalan var lite mer avvaktande. Sedan ville hon sitta i mitt knä när vi åt, och det fick hon såklart.

Nu är jag ensam hemma med barnen. Förundersökningsledaren har ljudhelg och är i kyrkan för att se till att kvällens allsångskonsert hörs.
Vi blir hemma även i morgon förmiddag, då Förundersökningsledaren “ljudar” igen. Om nu lilla Svalan har svinis är det inte så lämpligt att hon träffar för mycket folk.
Även Guldgossen har feber, upptäckte jag som öm moder när jag varit hemma en stund. 38,4 grader. Är det hans tur att vara sjuk nästa vecka? Jag trodde annars att det var han som smittat lilla Svalan eftersom han var hemma med feber förra veckan.

Det är skönt att vara hemma.
Jag har redan packat upp mina få attiraljer och delat ut presenter till barn och make. Lilla Svalan blev nog lite besviken för att hon fick ett diadem. “Varför får jag allltid kläder” klagade hon. Guldgossen fick en fingerscateboard och var mycket nöjd.
Jag hade gott kunnat köpa något tyngre till henne, men jag tänkte på utryme och vikt när jag valde mina presenter.
Packningen har annars lättat under bortavaron. Jag har slängt två par sockar, en t-shirt, ett par trosor och en BH medan jag var i Italien.

Nu tror jag att jag ska vattna blommorna och sedan ta mig en varm dusch innan jag myser lite med barnen.