I lördags var barnen hos min mamma. Hon barnvaktade dem på eftermiddagen, kvällen och natten och morgonen och förmiddagen och över lunch, medan Förundersökningsledaren och jag förlustade oss på julbord och i kyrkan.

Som tack för hjälpen satte jag ihop en julgrupp till henne.Den blev rätt bra om jag får säga det själv. Jag är inte superhändig när det gäller växter och arrangemang kring det men resultatet blev i alla fall inte sämre än förväntat.

Så här gjorde jag:
Jag köpte en helröd bricka för 2 kr på second hand.
På brickan placerade jag ett blockljus jag köpt på torget på 35 kr. Jag satte fast det med modellera som jag köpt på IKEA för 45 kr för flera år sedan.

Jag plockade fram tre av IKEAs billiga ljuskoppar (de där användbara vanliga som alla har hemma och som man köper 4 st för 9 kr ni vet). Jag fyllde på med lite småsten som jag räddat från en döende krukväxt för länge sedan.
I ljuskopparna placerade jag tre vita hyaciner (torget – 10 kr/st) som jag tvättat rena från all jord och avlägsnat lite rötter från. Det lossnar alltid en hel del rötter när man plockar bort jorden, men de klarar sig bra ändå.
Ljuskopparna tryckte jag också fast på brickan med modellera.

Sedan gick jag ut i skogen och letade upp två lagomstora stenar och några sjok mossa.
Jag la stenarna på brickan (och glömde att trycka fast dem med lera…) och draperade mossan runt hela härligheten.

När grunden var lagd var det dags för finliret. Jag hade köpt en påse änglar och kulor på second hand för 10 kr och ett knippe småsvamp för 5 kr. Jag hade sedan tidigare en rosett, en större svamp, en tomte och de två silverfärgade “spjuten”. Alltsammans saker som jag sparat på genom åren.
Småpryttlarna använde jag för att dekorera, alternativt täcka hål i mossan.

Så här blev resultatet:
Nu snurrar vi ett varv.

Och så en bild från ovan.Den ena ljuskoppen med hyacint i syns visst genom mossan, men jag vill ju att mamma ska kunna vattan på rätt ställe, så vi kan låtsas att jag gjorde det med flit…

Ängeln var riktigt söt.Jag tror jag ska hänga upp de kvarvarande i granen.
De tre kulorna på rad är jag inte helt nöjd med. Det ser bara “för mycket” ut, men det fattades lite mossa där…