Jag tog mig en titt i det där spring-schemat innan jag gav mig ut på kvällsturen, och insåg att jag nog kan hoppa över några veckors tragglande med 30 sekunders jogging + 30 sekunders gång. Första veckan på det “riktiga” schemat innebär nämligen något så enkelt som 1 minuts jogging + 2 minuter gång. Upprepa 7 gånger, skippa uppvärmningen men glöm inte stretcha.

För att få springa så mycket som möjligt på mjukare underlag la jag om sträckan lite, och kortade ner den. Innan jag kom fram till skogsvägen hann jag med 2½ minuters uppvärmning i alla fall.

Sen började jag jogga. En minut. Gå två minuter. Jogga en minut… och så vidare.
Det var ju inte särskilt jobbigt. Jag var ganska seg i benen efter dagens cykelturer, men flåset höll sig i schack. Under sista joggingminuten ökade jag tempot ordentligt efter halva tiden och när 15 sekunder återstod sprang jag så fort jag orkade. Vilket inte var så fort, men i alla fall.

Pulsen efter sista springpasset – 166 slag/minut.

Jag måste korta ner rundan ytterligare om jag ska ha målgång efter 21 minuter för nu fick jag gå 8½ minut innan jag kom tillbaka hem. Men då hade pulsen sjunkit till 124 slag/minut och det var egentligen ganska skönt att få gå en liten bit innan jag började stretcha, så jag kanske struntar i att ändra sträcka, i alla fall tills jag tröttnar alldeles på den jag har nu.