Egentligen hade jag tänkt att försöka spara mig ett tag till, men så lyckades jag inte motstå frestelsen utan plockade fram Dan Browns “Gåtornas Palats” ur bokhyllan med olästa böcker.

Jag blev inte besviken. Visserligen var vissa bitar lite väl förutsägbara och upplösningen inte särskilt oväntad, men det var inget fel på spänningen och jag uppskattade verkligen greppet att lyckas skriva en hel bok som bara omfattade en tidsrymd på 24 timmar.

Nu har jag ålagt mig själv Dan Brown-förbud, åtminstone tills det blir dags för ordentlig semester. Jag har en bok kvar att läsa.
I stället köpte jag några billiga pocketböcker på Willys. Den första jag tagit mig an är Robert Ludlums “Kassandrapakten”. Det är en bok i min smak. Inget tjafs utan handling och spänning rakt igenom. Boken tangerar ett filmmanus i sin stil men det är i det här fallet ingen nackdel. När jag läser ställs jag utan krusiduller mitt i skeendet, som är väl beskrivet. Det enda jag saknar är en klarare definition av tiden. Huvudpersonen reser en massa och det är svårt att uppskatta hur fort tiden går.