I kväll blir det ingen joggingtur. Barnen ska övernatta hos sina farföräldrar och Förundersökningsledaren och jag ska ägna oss åt varandra, och åt någon god mat och åt biofilmen Knight and Day.

I stället för att springa bestämde jag mig för att trotsa de labila vädermakterna och ta cykeln till jobbet. Med min, vid det här laget välanvända pulsklocka, tog jag tiden från dörr till dörr och kunde konstatera att det tar nästan exakt 20 minuter att cykla till jobbet, i alla fall när jag inte lämnar av barnen på vägen.

Det ska bli spännande att se hur lång tid det tar att cykla hem. Det är mycket nerförsbackar på väg till jobbet, och märkligt nog ännu mer uppförsbackar på vägen hem. Jag gissar att det tar minst en halvtimma.

Update:
Det tog ganska exakt 27 minuter hem. Det gick lite långsammare än vanligt eftersom jag pratade i telefon med Falunsystern en stor del av vägen. Och det gick lite fortare än vanligt eftersom jag cyklade uppför hela mördarbacken, i stället för att hoppa av och leda cykeln när det blev för jobbigt.