Barnen sov över hos mina svärföräldrar mellan tisdag och onsdag. Jag fick tillbaka dem i går kväll.

De hade haft jätteroligt och gjort utflykter, lagat låtsasmat i trädgården och ätit bra. Och när de kom hem hade de med sig en stor ställning för Guldgossens basketkorg.
Eftersom vi har putshus vill vi inte sätta upp basketkorgen som Guldgossen fick i födelsedagspresent förra året, på väggen. Nu hade svärfar lyckats bygga en rejäl och stabil ställning som vi placerade i trädgården. Visserligen är han ju snickare, men jag kan ändå inte låta bli att imponeras av hans finurliga lösningar och den tid han lägger ner på att få till hållbara och bra saker.

Guldgossen och jag invigde korgen med att spela “21”. Guldgossen förklarade reglerna för mig. Om man missar får motståndaren skynda sig att fånga bollen och kasta därifrån bollen hamnar. Om man träffar korgen får man skjuta igen från ett bra ställe. Försten till 21 träffar vinner.

Jag vann med 21-5. Än har jag några år på mig innan Guldgossen är bättre än jag i allt som har med sport att göra. Det känns bra.