Jag har bestämt mig för att inte skriva särskilt mycket om Islandsresan på bloggen. Jag sparar det till min blogg-bok i stället. Den kommer förmodligen ut som… tjugofem år. (Då ungefär, blir jag pensionär.)

En liten glimt kommer ändå här.

På söndagen var vi på valsafari med ett medelstort fartyg. På vägen ut gungade båten en del av de stora dyningarna från Atlanten. Personalen på båten delade ut gratis åksjuketabletter till dem som ville.

Det var en hel del som blev åksjuka i alla fall. Att besättningen var van vid detta märktes på alla de grillpåsar som fanns uppsatta i plexiglasställ lite varstans ombord. Det var sådana där påsar som man köper med sig grillad kyckling hem i ni vet. Påsarna var dekorerade med glödande kol och oranga flammor.

På övre däck fick vi syn på en man med flames-mössa. Jag tror han ångrade sitt val av huvudbonad när han insåg att någon kunde råka ta fel och rycka åt sig hans mössa för att tömma magen.