Jag har lånat en av Förundersökningsledarens talböcker. “Levande begravd” heter den. Jag började lyssna redan när vi var på semester men jag är inte klar än. Det är inte så lätt att hitta tillfällen då man kan koncentrera sig på en ljudbok.
Mina vanliga lässtunder brukar jag ta i sängen på kvällen och senaste tiden har jag tagit med mig lurarna till sängkammaren i stället, men det blir liksom inte samma sak som att läsa en riktig bok.

Jag irriterar mig på att jag inte helt kan stänga ute intrycken från omvärlden och därför missar detaljer som namn och platser. Jag irriterar mig på att uppläsaren inte uttalar orden rätt. Jag irriterar mig på att uppläsaren andas in på ett så flåsande sätt innan varje mening. Jag stör mig väldigt mycket på att mitt intryck av karaktärerna, händelseförloppet, ja -hela boken, präglas i så hög grad av hur uppläsaren väljer att betona, frasera och framföra. Jag kommer på mig själv med att fundera på hur jag skulle upplevt huvudpersonerna om jag fått läsa själv.

Jag tror jag är gjord för att läsa med ögonen, inte öronen.