Jag tror jag har bestämt mig. Simning är härmed min nya motionsform.

Det var inte fullt lika mycket folk i bassängen i kväll som förra onsdagen. Dock fyllde de ut den minst lika bra. Jag var riktigt irritera på tre killar i 18-20 årsåldern som envisades med att simma i bredd och prata med varann i sakta mak. Det var lögn att ta sig förbi för då riskerade man ideligen att krocka med tanten med simfötterna.

Jag gick ut ganska hårt och fick upp flåset direkt. Kanske lite fööör hårt eftersom jag tjippade efter andan och svalde vatten i svallvågorna efter en av torpedsimmarna. Vattenytan var lika upprörd som om det blåst kuling inne i badhuset.

Målet var såklart att klara två kilometer på en timma. Första kilometern gick på exakt en halvtimma men jag insåg att jag höll ett ohållbart tempo och blev tvungen att vika ner mig uder andra halvtimman. Dessutom träffade jag några vänner som var där med sina barn så jag tog mig tid att prata lite också. Man kan ju inte vara otrevlig även om man är fokuserad.

När den magiska timmen gått hade jag 150 m kvar till 2 km. De där sista metrarna tog sex minuter att símma. Då var jag rätt spak.

När jag precis var på väg att kliva upp ur bassängen med darriga ben och rödklorerade ögon, mötte jag en arbetskamrat. Hon var såklart också där för att simma.
Vi har en tävling på jobbet just nu och en av delmomenten är att vi tillsammans ska ha simmat 10 km under veckan.
Det är ju trevligt med sällskap, särskilt när sällskapet är så trevligt som min trevliga kollega, så jag beslöt mig för att simma några meter till. 500 m fick det bli. Sedan var klockan lagom för att gå upp och tvätta sig, torka sig och klä sig.
När jag var klar var tiden inne för att åka och hämta Guldgossen och hans kamrat från Royal i Örslösa.

Nu har jag ätit en dundergod laxmiddag och sitter och efterfryser (det finns ingen som kan eftersvettas efter att ha tillbringat en och en halv timma i Lidköpings badhus) framför datorn. Lilla Svalan ligger som en kamin i min säng och värmer upp sängkläderna tills jag ska komma. Vi lever i symbios Hon får möjligheten att somna i vår säng vilket gör henne tryggare och jag får möjligheten att inte frysa ihjäl, vilket gör mig lite mer långlivad.