Det är verkligen uschleväär ute. Det snöar ett blött, elakt, nästan oljigt täcke över stan. På väg in från bilen till jobbet fick jag snö i näsborrarna. Jag frustade som en frustrerad häst men blev inte av med de klibbande flingorna förrän de smälte bort i inomhusvärmen.

I dag är ingen dag man skulle vilja vara ute på vägarna. Men just i dag ska Förundersökningsledaren åka till Arvika för jobbets räkning. Eller var det Arboga?

Jag är inte så bra på geografi. Jag har varit föremål för många glada skratt på min arbetsplats efter att ha velat runt över hela Sverige för att hitta städer som Karlborg, Karlkrona, Karl… Varför har våra kungar haft så enahanda namn?

Guldgossen läser geografi i skolan just nu. Europas länder. Jag hänger med på Sverige, Island, Norge, Finland, Danmark, Ryssland, Polen, Grekland, Italien, Frankrike, Turkiet och de där gamla vanliga länderna som jag själv fick lära mig placera på kartan när jag gick i skolan för hundra år sedan.
Men när det kommer till Moldavien, Slovenien, Tjeckien och andra “nyare” länder så är jag helt lost. Jag har anmält mig frivilligt till att förhöra Guldgossen för att få en chans att själv plugga in luckorna i mitt kunskapsförråd.