Strax före jul beställde jag hem lite nya pärlor från en av alla otaliga webb-shoppar.
Bland annat hittade jag riktigt härliga snäckskalsovaler i skimrande färger med drizzlat mönster.

Och när en av väninnorna fyllde jämt i januari passade jag på att göra ett halsband med matchande örhängen till.

Jag måste erkänna att de gjorde sig bättre på mottagaren än på mig, men ni får hålla till godo med mig som modell.
Egentligen borde jag också ursäkta mig lite för låg bildkvalisort eftersom systemkameran inte var hemma och jag använde vår lilla kompakt-kamera i stället, men jag tycker det är fjantigt att be om ursäkt. Hade jag tyckt bilderna var förskräckligt dåliga hade jag ju bara kunnat låta bli att visa dem.

Dagen efter att de här bilderna togs gick jag ut i vårt ouppvärmda uterum. Där fick jag förmånen att fota i dagsljus och då blev bilderna betydligt bättre trots samma lilla kamera.Jag gillar att pärlorna är så olika.
Tack vare de små blå rocaillepärlorna ger hela halsbandet och örhängena intrycket av att vara blå men tittar man närmre ser man att det finns många andra färger också.