Det är långkalsongskallt ute. Jag hinner få köldskador på låren under de 30 sekunder det tar att krångla mig ur bilen och kasta mig in i värmetryggheten på jobbet.

Guldgossen, som varit och åkt skidor i Hovfjället, ska enligt uppgift ha haft det ännu kallare. I dag kommer han hem. Jag ska noga förhöra mig om förfrusna nästippar, fingrar och tår. Och kanske fråga lite om hur han haft det också…

Det kalla vädret beror på ett högtryck som lägrat sig över Sverige och våra grannländer. Är det inte lite lustigt egentligen, att på sommaren ger högtryck värme men på vintern kyla? Rent vädermässigt är det inte så svårt att förstå, men tänker man bara på det i förbifarten rimmar det illa.

Guldgossen har fått lära sig att årstiderna beror på jordens lutning.
Just i dag tycker jag det känns extra tydligt att vi lutar bort från solen.