Nu går vi in i regnperioden!
I alla fall i dag. Det ill-spö-jätte-vräker ner. Medierna hoppar jämfota av glädje i vattenpölarna över att ha något att skriva om som är på lite närmare håll än Somalia och Utöya och jag tar regnjackan till jobbet.

Efter den fina soldagen i lördags kan jag välkomna regnet och till och med tycka att det är lite mysigt. Som gjort för en inomhusdag med brödbak, eld i kaminen och en kopp te till boken som jag inte riktigt kommit in i än.

Nu blir det naturligtvis inte sådär mysigt som jag lyriskt försöker måla upp tillvaron. Jag sitter på jobbet och våthundsskakar en aning med min tjockaste vinterhalsduk runt nacken. När jag kommer hem väntar inköpslistan otåligt på att få följa med till Willys och en tvätt vill hängas upp på tork. När allt det där är klart och köttfärssåsen lagad och uppäten är det inte så mycket tid kvar till bröd, eld och böcker.

Jag får bära myset inombords i stället. Med lite fantasi ska det väl gå!