Guldgossen funderade ett tag på vad han ville ge lilla Svalan i födelsedagspresent. Till slut kom han fram till att lilla Svalan, som tycker så mycket om att se på TV, kanske skulle uppskatta en ny film.

I tisdags var jag inne på ”Hemmakväll” och skrev upp namn och pris på alla deras köpfilmer. (Nej, inte alla. Bara de som riktar sig till barn…) Guldgossen gick igenom listan på kvällen och i onsdags var jag tillbaka och köpte de två (!) filmer han valt ut.

I går kväll var det dags att slå in paketet. Jag erbjöd Guldgossen att jag skulle stå för inslagningen men naturligtvis ville han göra det själv.
Han valde ut ett glansigt papper med änglar ”för jag vet att lilla Svalan gillar änglar”. Jag talade inte om att det egentligen är ett julklappspapper. Varför ska man facka in presentpapper?
Sedan tittade han igenom de tio rullar snören jag har samlat på mig och valde omsorgsfullt ut ett sköngrönt snöre ”för grönt är lilla Svalans favoritfärg”.

Jag tror jag uppskattade Guldgossens omsorger mer än lilla Svalan när hon öppnade sitt paket i morses.