I dag är det riktigt ruskevä´r. Det är så man blir sugen på en värmande brasa. (Att kura framför i sällskap med en bra bok, en kopp te och en liten kaka. Eller en stor kaka. Det är också okej.)

Förra veckan tog jag bilen till jobbet varje dag. Jag lyckades skylla på min förkylning för att slippa cykla.
Nu är förkylningen i det närmaste överstånden och jag har ingen vettig anledning att nyttja bilen. Lilla Svalan tyckte naturligtvis att det var vansinne att välja årets blåsigaste, regnigaste dag för att börja cykla igen, men jag var omutlig och nästan lite sugen på att cykla. Miljö, ekonomi och motion är mina ledord under de ständigt återkommande cykeldiskussionerna jag för med min dotter.

Lilla Svalan blev dock inte övertygad och klagade på väg till skolan:
-Det här är barnplågeri! Det regnar OCH blåser!

Men jag erkänner villigt att jag njöt av att känna regnet rinna nedför kinderna. Att känna vinden trycka till mig i sidan så att jag måste parera med styret för att inte vingla ut i körbanan. Att få glasögonen pärlade av täta, kristallklara droppar.

Jag kommer förmodligen inte njuta lika mycket på vägen hem, i blöta regnkläder, uppförsbacke och motvind.