I går kväll läste jag ut Steve Berrys “Tempelriddarens Arv”.

Vill man ha lite lättläst underhållning utan större krav på spänning eller briljerande språk så rekommenderar jag den här boken.
Historien är ganska invecklad med en hel del turer fram och tillbaka som inte alltid är så lätta att förutspå, och det är väl det som ger boken ett plus.

I efterordet förklarar författaren varifrån han hämtat inspiration och man förstår då att det mesta bygger på historiska fakta. Jag skulle gärna velat veta om det innan jag började läsa för i mina ögon framstod allt som fiktion.

Jag ogillar hur författaren kullkastar det centrala budskapet i kristendomen utan att förstå vad det egentligen är han avlivar. Det verkar som om han tror att han gör kristendomen och alla andra religioner en välgärning genom att skriva bort det som väcker anstöt hos icke-kristna men han förstår inte att det är själva kärnan han ger sig på.

Summa summarum är det här ingen bok som varken gör avtryck eller ger intryck. Jag kommer ha glömt den om en vecka. Den var lättläst och slukbar på grund av ett flytande språk och en handling med driv och tydligt mål men jag tänker inte springa omkring och rekommendera den till höger och vänster.