I kväll har jag simmat 2000 meter. Jag är riktigt nöjd med min insats för det tog bara 65 minuter. Mitt gamla mål med 2000 m på en timma lever igen. Det var nog 1 ½ år sen jag simmade regelbundet senast men jag ska försöka göra ett krafttag igen. Om jag minns rätt var det bara en eller möjligtvis två gånger jag nådde målet.

Jag lånade lilla Svalans simglasögon och använde dem hela tiden. Det är en fantastisk skillnad att simma med simglasögonen. Som en helt ny (undervattens-)värld som öppnas.
Allt är större under vattnet. Alla rumpor, fötter och knän är större. Det märkliga är att det också är fler personer i bassängen när man tittar under vattnet. För varje överkropp som sticker upp över ytan går det två ben som tar plats under ytan.

Och det var gott om ben vill jag säga. Det är väl många som fortfarande, så här två veckor efter nyårsafton, försöker hålla liv i sina bantar- och nytt-liv-löften. Förmodligen blir det mindre stimmigt om några månader.

I slutet av min timma var det i alla fall inte lika mycket folk i bassängen och jag kunde öka takten lite. De sista 200 m tog bara fem minuter. Pulsen var uppe i 160 och det är nog en takt jag borde kunna klara nästan från början, bara jag får lite utrymme.
I dag fick jag en rejäl spark på vänsterhanden av bassängens andre simglasögonsimmare. Jag fick också lite småkickar av några äldre män. Själv sparkade jag bara på en tjej, men jag gjorde det å andra sidan två gånger på raken.