För att motverka min sura trötthet och trötta surhet har jag samlat på mig ytterligare några vårtecken.

13. Lilla Svalan vill åka inlines. Det är bara lite grus kvar på gatorna (kommunens folk har inte kommit så långt med sopmaskinerna som till perifera Lidköping än) och dessutom finns det ju skydd.

14. När jag kom hem från jobbet möttes jag av lilla Svalan som tagit ut hinken med gatkritor och skrev mattetal på plattsättningen utanför huset. På fötterna hade hon sina nya turkosa basketkängor (jag vet att skorna heter något annat nu för tiden, men jag kommer inte ihåg vad).

15. Förundersökningsledaren har dammat av kolgrillen och grillar i trädgården (trots att han inte har tid att äta maten efteråt).

16. Middagen intogs för första gången i år i uterummet, som lyckats komma upp i samma temperatur som köket. (Och här syftar jag alltså på uterummet, inte maten. Middagen var, trots undermålig grillning, en aning varmare.)

17. Jag har upptäckt att jag behöver vattna växterna som stått på undantag i uterummet. Har jag tur är inte alla döda.