I dag har vi varit i Borås djurpark tillsammans med Förundersökningsledaren familj.
Vi har sett lekande apor, långhalsade giraffer, snablande elefanter, pansarbestyckade noshörningar, prunkande påfåglar, köttiga grisar, slimmade sälar, rosa flamingos och bäst av allt – två otroligt söta små killingar. Barnen kunde knappt slita sig från gethägnet och Guldgossen ville att vi skulle köpa oss en av killingarna hem.
I stället köpte han en mjukisuggla strax innan vi lämnade djurparken. Den heter Hedvig och var så gossig att jag själv blev sugen på att köpa mig en. Jag gjorde dock inte det, utan räknar med att kunna krama lite på Hedvig i smyg.

Efter djurparken for vi in till Borås och åt middag på Jensens Böfhus.
Förundersökningsledaren och jag var de enda som slog på stort och unnade oss trerätters. Räkcoctail till förrätt, grillad kyckling med ugnsstekta rotfrukter, skivad potatis och bea till huvudrätt samt ljummen belgisk chokladkaka med jordgubbssylt och mjukglass till efterrätt.
Maten var tyvärr inte sådär överdrivet hurra.
Räkcoctailen var smaklös och blöt och bestod bara av isbergssallad, några räkor med rhode islanddressing och en körsbärstomat.
Kycklingen var torr och bean smakade nästan ingenting.
Men efterrätten var väl tilltagen och jättegod. Jordgubbssylten var dock bara en lite tjockare jordgubbskräm, helt slätpasserad.

Pilotbroderns yngste son hade mest sett fram emot att få se elefantbajset i djurparken och blev helt nöjd med dagen efter en stund utanför savannen.
På frågan vad Förundersökningsledarens systerson tyckte var det roligast djuret svarade han: -Den stora röda traktorn!