Jag tror jag kommit något på spåret. En liten del av hemligheten med att känna sig nöjd med livet.

Livet består av ett antal viktiga måsten, en massa borden och så ett varierande utbud av skulle vilja. För att skapa balans i livet gäller det att förlika sig med, och lära sig uppskatta sina måsten. Kanske till och med göra om några av dem till sina skulle vilja. Dessutom blir livet skönare om man blandar upp alla borden med en lagom dos skulle vilja. Och inte lägga för mycket värdering i sina borden. De dagar man bara orkar med sina måsten är inte en dålig dag. Det är en dag man samlar kraft till några borden.

För att få detta att funka måste man värdera. Du bör veta vad som är ett måste, ett borde och ett skulle vilja. Och när du värderat ska du vara beredd att omvärdera och omprioritera.