Sakta börjar mitt slumrande trädgårdsintresse väckas till liv igen. Medan vi var på vår långa resa slutade jag följa både folk och grupper på facebook för att inte mobilen skulle få krupp varje gång den kom i kontakt med wifi.
Nu har jag aktiverat det mesta igen och bilder och inlägg om trädgård, chili- och tomatodling gör mig sugen på att så små fröer.

Jag har bestämt mig för att ha tre hängande tomatplantor i år igen. Och kanske några ståendes i hinkar. Jag har två stora murtråg där det växte tomater i fjol. Där måste jag odla något annat i år om jag inte ska tvingas byta ut all jord. Lök kanske funkar. Det gick så bra förra året så det måste jag ha i år också. Kanske purjolök.
Och så har jag kommit på att jag gillar rödbetor så det vill jag odla. Sockerärtor har jag aldrig haft så det måste det bli. Och såklart luktärter, kanske i krukor på altanen.
Och naturligtvis basilikan Giant Leaf från i fjol. Någon vallmo vill jag också få till. Och gärna potatis. Jordärtskockor vore inte dumt. Kapkrusbär har jag köpt frön av….

Men jag behöver inte odla någon chili. Jag har torkad chili från i fjol som mer än väl täcker ett helt livs förbrukning. Då gav jag ändå bort merparten av mina frukter.

Jag måste dock försöka hålla mig lite till. Det kan vara lagom att så i mars, eftersom jag inte har tillgång till extrabelysning. Långa, rangliga plantor är inte bra.