Jag borde portförbjudas från Second Hand-butiker. Det tycker i alla fall Förundersökningsledaren sedan jag kom hem med den senaste kassen böcker.

I onsdags skulle jag faktiskt bara köpa en slev för att enkelt kunna ta tillvara gödselvattnet som står på tillverkning i hinkar bakom huset. Jag har startat en sats med maskrosor (som Guldgossen under protest gick runt och samlade utmed cykelvägarna i området. Jag förstår honom på sätt och vis. Grannarna stirrade och undrade varför i allsindar han gick runt med en tiolitershink och klippte stora stånd av maskrosor. Har vi inte tillräckligt i vår egen trädgård?) och en med åkerfräken (som jag raskt rafsade ihop utmed en elstation utanför vårt jobb. Jag brydde mig dock inte om några blickar utan låtsades att jag var lågavlönad feriearbetare åt kommunen).

Någon slev hittade jag inte.
Men föreståndaren för PK Second Hand är så lömsk att han placerat böckerna precis vid ingången till butiken (där det tidigare hängde helt ointressanta gardiner). Det är ju stört omöjligt att ens komma in utan att blicken dras till de frestande ryggarna.

Sexton böcker blev det den här gången. Och bara en av dem stod redan hemma i hyllan och väntade och får nu gå i retur till antingen arbetskamrater eller någon annan hugad.

Här är titlarna:
Den inre kretsen – Mari Jungstedt (Det är den jag redan har…)
En man som heter Ove – Fredrik Backman (Jag har läst “Min mormor hälsar och säger förlåt” och tyckte om den.)
I denna stilla natt – Mari Jungstedt (Jag har inte läst något av Mari J än men samlar på mig Gotlandsserien så jag kan börja när jag har alla böckerna.)
Mord.net – Buthler & Öhrlund (Hu, så ruggig serien om Christopher Silverbjelke är. Jag är inte säker på att den här boken tillhör serien, men den är säkert bra ändå.)
Den du inte ser – Mari Jungstedt
Dyngkåt och hur helig som helst – Mia Skäringer
Vredens tid – Stefan Tegenfalk (En för mig oprövad författare.)
Den mörka ängeln – Mari Jungstedt
Utpressningen – John Grisham (Jag är inte helt överens med mig själv än. Tycker jag verkligen om John Grishams böcker? Nåja, man måste ändå imponeras av författare som tycks lägga ner så mycket förarbete på sina böcker.)
Svalorna flyger så högt att ingen längre kan se dem – Åke Edwardson (Den här boken bara jag måste läsa. Det är ju herr Edwardson själv som tipsat mig om den efter att ha läst en recension av en av hans tidigare böcker här i bloggen.)
Lycka till – David Baldacci (Ännu en omsorgsfull författare av den sort som jag uppskattar.)
Det fördolda – Hjorth & Rosenfeldt (Jag har bara läst deras “Lärljungen” än, men den tyckte jag om.
Snömannen – Jo Nesbö (Jag samlar på serien om Harry Hole.)
Hemma hos Martina – Martina Haag
Till siste man – David Baldacci
Vårlik – Mons Kallentoft (Jag blev mycket positivt överraskad av boken Zack som Kallentoft skrivit tillsammans med Lutteman och snart har jag nog samlat ihop de fem böckerna i årstidskvartetten och kan börja läsa dem.)