Nu har jag snart jobbat en och en halv vecka, men det känns långt kvar tills jag funnit mig tillrätta i “terminstempot”. När jag kommer hem efter jobbet vill jag helst bara vara, strosa runt i trädgården, plocka med något inomhus, titta på TV, läsa en bok, rita en teckning och undvika allt som hör till vardagens måsten. Det känns jobbigt att starta nya projekt, att försöka tänka strukturerat, att prioritera och göra val.

I går kväll hade jag tänkt att jag skulle koka saft av de svarta vinbären som nu mognat så pass att de ropar på mig när jag går förbi busken. Men jag sparar kokandet till i kväll. Tiden går så märkligt fort. När jag landat hemma, vilat lite efter cykelturen, lagat middag, ätit och vilat lite till och till slut tagit mig i kragen och plockat av vinbären, vattnat mina odlingar och jagat sniglar, var klockan tio och det kändes mer som dusch- och sängdags än koka vinbärssaftsdags.

Jag hoppas det känns som vinbärssaftsdags direkt när jag kommer hem i kväll!