Just nu sitter jag och fördriver tiden medan jag väntar på att barna ska komma hem från kyrkan. Jag har inte riktigt kommit till det stadie där jag lugnt kan ligga och sova medan mina ögonstenar är ute och åker moped om nätterna.

Under väntan tittar jag på “Hela Sverige bakar” och jag har just fått veta att socker tidigare ansåg särdeles hälsobringande. Vi har väl inte riktigt samma synsätt i dag!
Men visst piggar socker upp. Särskilt en trött fredagskväll.

Jag har intagit en dos socker i form av svarta vinbärssaft. I slutet av sommaren plockade jag av vår vinbärsbuske och kokade både saft och eftersaft enligt konstens alla regler. Det är första gången jag provat att koka vinbärssaft och jag frös in resultatet med tanken att jag skulle kunna njuta av den när höstmörkret får alla sommarminnen att blekna. Riktigt så illa är det väl inte än, men ett glas saft satt fint så här på kvällskvisten i alla fall.

Nu tror jag att jag ska ta fram ritblocket och teckna lite. Jag har läst på om skatteverkets regler och kommit fram till att jag kan sälja mina alster om någon vill köpa, utan att behöva starta företag.


De här teckningarna är inte till salu. Men den dag jag kommer så långt kommer jag nog lägga upp dem här.