Jag är van vid att vår trädgård befolkas av diverse djur. Det är allt från sniglar och bladlöss till grönsaksflylarver. Men något större än en fågel, och ibland grannens ohängda katt, har jag inte sett sedan sommaren då rådjuren var på besök.

I går kväll fick dock Förundersökningsledaren ett sällsamt sällskap när han var ute och lekte med sin quadcopter. En fullstor räv kom smygande och började leka tillsammans med Förundersökningsledaren. Förundersökningsledaren gjorde en paus för att gå in och hämta övriga familjen så att vi skulle ha chans att se detta magiska skådespel, och räven satte sig snällt på altanen och väntade på att Förundersökningsledaren skulle komma ut och fortsätta leken.

Hur det hela slutade kan du se här:
https://www.youtube.com/watch?v=tGZTyVtxZZ4&feature=share

Räven var jättefin.Guldgossen lyste försiktigt på den med Förundersökningsledarens båtlampa (aka min mördarsnigeljagarlampa). Vi ville inte skrämma bort den och det gjorde vi inte heller. Den verkade väldigt orädd.
Det var inte förrän den snott med sig Förundersökningsledarens leksak och familjens herrar jagade efter den för att få tillbaka bytet som den sprang för livet.