Julefriden har lägrat sig i det Zettervallska hemmet. Julstädningen är avklarad, granen är klädd och tomtar och änglar har fått flytta ut från bananlådorna på vinden och tagit plats lite varstans runtom i huset tack vare lilla Svalans försorg.

Just nu sitter Förundersökningsledaren och jag och tittar på ett avsnitt av Jills Veranda medan barnen häckar i sina rum tillsammans med dator och IPad. I magarna simmar julostkaka i julmust tillsammans med munkar och tidigare i eftermiddag har vi både fått vara med om en levande julkrubba med en äkta bäbis som Jesus (vars föräldrar till min förskräckelse inte satt någon mössa på barnet i snålblåsten), får och en skriande åsna och en fantastiskt fin julkonsert med Kusinkören där min åldersnojiga kollega är med och sjunger.

Efter förmiddagsgudstjänsten (med en riktigt stark och bra predikan), där Förundersökningsledaren ansvarade för ljudet och jag för tolkningen till engelska, for vi till mina föräldrar och jag fick äntligen träffa min italiensyster och hennes familj som är hemma över jul.

Nu ska jag bara klara av en arbetsdag till i år och sedan blir det julmys för hela slanten. På tisdag ska det förberedas mat tillsammans med mina systrar, deras familjer och mina föräldrar i Skälvum, på onsdag tar vi julbadet i Vara och på torsdag – är det JULAFTON.

En riktigt God Jul till er alla!