Barnen och jag har en (o)vana.
När Förundersökningsledaren är iväg på jobbresa brukar vi understundom passa på att äta McDonald´s-mat. Det händer att det är tvärtom också, så att Förundersökningsledaren får för sig att McDonald´s serverar lämplig middag vid de tillfällen jag inte är hemma.

I kväll är Förundersökningsledaren på galej med sina kollegor. De ska spela squach/sqvarsch/skvåsch (?) och äta gott på ett av stadens matetablissemang.

Men i kväll blir det inga hamburgare i det Zettervallska hemmet.
Nej, nu ska jag strax ta bussen hem och se hur lilla Svalans vegetariska köttfärsgratäng smakar. Hon har nämligen praktiskt prov i hemkunskapen någon vecka efter påsk och ska provlaga sin rätt för mig och Guldgossen. En smarrig efterrätt är också utlovad eftersom qournfärs kanske inte faller alla familjemedlemmar på läppen. (I alla fall inte nu när “vi” vet om att det är “fuskfärs”…)

Uppdatering:
Det är inte särskilt lätt att laga qourn om man aldrig gjort det tidigare. Smaken blev väl fin men lilla Svalan (och jag) har nu lärt oss att qourn behöver stå och dra till sig vätska ett tag innan det används. Det blev en fruktansvärt torr gratäng trots några deciliter vispgrädde. Man kan tycka att det borde stå någon typ av klargörande tillagningsanvisningar på förpackningen men det enda jag hittade var något kryptiskt om sås.)