I mitt projekt “tagga ner i trädgården” ingår att inte planera årets odlingar. Om det får bli som det blir tänker jag att det helt automatiskt kan bli mycket mindre.

Men lite vill jag i alla fall att det ska bli.
Så i dag har jag använt lunchrasten till att besöka Granngården på andra sidan älva (som vi säger här i Lisch) för att köpa sättlök.
För två år sedan odlade jag ett gäng olika lökar. Det var gul lök, silverlök och rödlök. I år blir det bara gul lök. Silverlöken gav visserligen bra resultat den också, men det känns ändå som om gul lök är det man äter mest.

I går kväll var jag ute en stund i trädgården och grävde upp de sista (jag hoppas verkligen att det var de sista så jag inte missade några knölar i jorden) jordärtskockorna. Jag sålde 3½ kg på torget i lördags och hade funderingar på att sälja de här med, men jag ger dem nog till mamma i stället.

Jag passade på att rensa upp i en pallkrage där det växt jordgubbar tidigare också. Kanske ska jag så spenat där nu?