Ytterligare en anledning till att jag inte skriver här så ofta (förutom att jag bloggar på Tre nyanser av Grönt), är att jag börjat läsa.
Alltså inte vanlig skönlitteratur som deckare och kriminalhistorier och så. Det har jag ju hållit på med länge. Förresten så läser jag just nu “Berättelsen om Pi” med stor förtjusning.

Nej, jag har börjat läsa = studera.
Tre dagar i veckan pendlar jag till Göteborg för att plugga tillsammans med 27 andra härliga människor. Två dagar i veckan har vi hemstudier. Då har jag hitintills passat på att jobba. Det är lite stressigt att kombinera heltidsstudier med att jobba nästan 40 %, när jag dessutom har ungefär 13 ½ timmas restid per vecka, så jag kan ju ärligt säga att det där med att blogga inte är den enda bortprioriteringen jag gör.
Städa, tvätta, ta hand om trädgården och laga mat är sådant som går bort. Och även se på TV, rita, umgås med vänner och annat som gör livet värt att leva.

Som kompensation för allt som går bort, är det fantastiskt mycket som tillkommit.
Klassen är blandad och härlig, lärarna intressanta och kunniga och studiebesöken vi gjort fascinerande.

Och nu ska jag ut på fyra veckors praktik hos en av begravningsbyråerna i stan. Jag ser verkligen fram emot detta!