Jag gick upp redan klockan åtta för att hinna förbereda allt innan gästerna kom, men trots väl tilltagen tid hade jag ändå precis klivit ur duschen när det ringde på dörren.
Som tur är har jag oftast gäster som klarar sig själva en stund och eftersom jag är ett under av snabbhet (not) så var jag snabbt redo att hälsa alla välkomna.
Förundersökningsledaren påpekade vänligt att jag kanske inte nödvändigtvis behövde överarbeta allt så väldigt och det har han naturligtvis rätt i, men jag vill att det ska vara lite speciellt att bli hembjuden till Zäta, i alla fall ibland.
Det som var lite speciellt med dagens bjudning, förutom att jag hade väldigt trevliga gäster, var dels att jag stått nästan hela förmiddagen och vispat till en riktigt god hallonmouss som jag sedan dekorerade med passionsfruktskärnor och en liten hemskpritsad chokladfigur, och dels att jag bjöd på en avancerad välkomstdrink som bestod av apelsinjuice, grapefruktjuice och längst ner i botten på glasen låg ett lager grenadin som jag pysslat en stund med att få dit. Kanten av glasen var snyggt frostade med strösocker och det hängde en apelsinskiva på varje glas.
Maten för övrigt bestod av samma fläskytterfilé som jag hittade på en annan gång (ja, inte samma men ungefär samma recept. Jag adderade bara en gul lök till marinaden för lite extra värme i smaken, och en rejäl klick delikatesskryddad tomatpuré i såsen, för lite fylligare smak. Till köttet serverade jag färdig potatisgrattäng som bara värms i ugnen. Det är smidigt och blir mycket godare än när jag gör egen grattäng.
Lunchgästerna kom klockan ett. Halv ett for Förundersökningsledaren till affären och köpte ostkaka till kvällsmaten. Jag är inte alltid så bra på att planera och hade liksom förträngt att vi hoppades att gästerna skulle stanna ett tag.