Materialist – javisst!

Naturligtvis köpte vi en pizzasten. Det blev jättegoda pizzor med knaprig botten, saftig fyllning och härlig arom. Finessen med en täljsten att baka på i stället för en vanlig plåt är att pizzan bakas underifrån och det går snabbt, det räcker med tre minuter i ugnen. Det innebär självfallet att ingredienserna inte hinner bli torra eller tappa smak, till och med räkor behåller spänsten.
Fördelen med en egen pizzaugn jämfört med hämtpizza är att man får varm mat. Just pizza gör sig betydligt bättre varm än ljummen.
Man kan också baka gott bröd, pitabröd och tunnbröd till exempel. Och stenen funkar att lägga i frysen och ha som bricka under glassen på sommaren, eller den kalla saften, eller vad som helst som ska hållas kallt.
Men största anledningen till att jag blev så där köpsugen som man blir ibland, är tanken på alla trevliga kvällar och eftermiddagar tillsammans med vänner, en stor deg och en massa olika fyllningar. Alla kan göra sin egen favvopizza och man kan sitta och prata och knåda och ha det allmänt mysigt.

Precis som med en fondygryta (jag kan inte stava det) eller en raqlett (ännu svårare att stava). Nu när jag tänker efter så har vi både det ena och det andra. Och vi använder dem… gôrsällan.