Kom på att det snart är dags att påskpynta hemma.

Barnen kommer nog kunna ha lite bidrag från fritids och dagis. Sonen har redan kommit hem från Royal Rangers med ett hängade halvt hönsägg där halva är grönt och halva vitt. Det var också en toarullestupp och en äggkartongskyckling, två äggkoppar i gips och ytterligare fyra små gipspåskfigurer som han målat röda och oranga.

Jag brukar ställa in påskris med vita fjädrar och glasdroppar och så ställer jag ut barnas påskpyssel på fönsterbrädor och soffbord.

I ett högt smalt fönster hänger jag små pärlhönsfjädrar i tunn sytråd så att de kan sväva lite grann i draget från friskluftsintaget bredvid.

Det kan vara ganska kul att pynta, om man har tid, men det är hemskt tråkigt att plocka ner pyntet när helgen är slut. Påsk är det ju inte så länge heller så det känns knappt lönt att plocka fram grejjorna.

I år tror jag inte jag går loss så där mycket i alla fall. Det är inga kvällar kvar tills lördag heller. Ikväll ska jag träna, i morgon tränar maken, på torsdag vill jag gå på Getsemanestund i kyrkan och på fredag är det långfredag och då tycker jag faktiskt att man ska ta det lite soft. Jag ska sjunga på förmiddagsgudstjänsten och det räcker nog som insats den dagen. På lördag är det påskafton och då kommer Falunsystern och hennes kille för matlagning, dansmatta, pingis och sällskapsspel så då ska det vara färdigpyntat.

Jag har köpt ett svart tyg med vita stora prickar (är snyggare än det låter tack och lov!) på torget (så klart) och ska bara fålla kanterna så blir det en bra duk till påskbordet. Jag vet inte om jag ska duka med påskservetterna elle de lite snyggare limegröna jag köpt på IKEA en gång för länge sen.

Orkar jag kanke jag sätter i en fjäder i dörrkransen som hänger kvar på ytterdörren sen jul. Jag har tagit ur det röda så det är bara den gröna stommen kvar.