Nu har vi bestämt vad vi ska äta på påskafton.

Modern bidrar med sillsallad, hemrullade köttbullar och en smarrig prinsess-tårta.
Systern och hennes boy-vän kommer med gravlax, lefymsallad och revvjeben.
Själv ska jag fixa omelett, voulle-vent (typsikt felstavningsord), ägghalvor med kräftrumpor, kex (tänkte baka goda själv men det får bli köpta), cheddarost (som är kvar sen jul så man får nog kalla den vällagrad vid det här laget), färskost (vill göra själv men hinner inte), påskmust (så klart), färska (eller kanske frysta med skalet kvar) räkor, prinskorv, kokt potatis och en vanlig sallad med fetaost.

Det blir som ni märker ett helt vanligt, litet enkelt julbord, jag menar påskbord. Men påskbord heter de ju inte. Påskbuffé ska det va.

Vi blir inte så många, bara 8 personer.

Orkar jag så blir det fin dukning i alla fall, även om maten inte är överdådig. Jag tänker mej att den svarta duken ska vara klar. Jag har bara tre sidor kvar att fålla innan den ska tvättas och strykas. Sen blir det fint porslin och snygga glas och fåniga påskservetter och kanske en bukett tullipaner på bordet. Mitt på bordet ska det stå en stor överraskning.