Vispa ihop en vanlig pannkakssmet på 5 ägg. Häll upp den i smord ugnspanna. Stoppa i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter.

Låt barnen sitta klistrade framför ugnen och se hur pannkakan sväller och bildar spännande berg och dalar. Schasa sedan bort dem när det är dags att öppna luckan för det är “hothothot”.

Avnjut med klassiska pannkakstillbehör som kan vara tex:
Glass
Sylt
Kanel och socker
Lönnsirap eller den billigare varianten Pannkakssirap (vanlig sirap göre sig icke besvär i detta sammanhang)
Mosad banan (kanske inte helt klassiskt men ändå gångbart)

En vanlig pannkakssmet gör jag så här:
Vispa samman 4½ dl mjölk av valfri sort med 350 g mjöl. Jag brukar ta bara vetemjöl men för de lite mer fibermedvetna kan man gott blanda i något grövre om man vill.
Vispa ner 1 tsk salt.
Vispa slätt för kung och fosterland.
Vispa ner ytterligare 4½ dl mjölk.
Vispa ner 5 ägg.
Vispa ner lagom mycket smält smör (men ska du göra ugnspannkaka går det åt rätt mycket smör för att smörja ugnspannan så då ska man inte ha i nåt extra smör i smeten).

Vill man variera ugnspannkakan och göra den lite matigare kan man gärna blanda i ett paket bacon som man först fräst på lite. Då blir det fläskpannkaka.
Gillar man grönt kan man dra i spenat.
Vill man ha den läckrare kan man blanda i blåbär eller jordgubbar eller varför inte hallon.
Det är fritt fram att lägga i lite vad man känner för.