Hallonsnören
Mixa en halv liter tinade, frysta hallon (vilken omskrivning) med två små mogna bananer (vem äter omogna?), till en jämn smetig sås.
Häll ut smeten på ett bakplåtspapper, gärna av silikon. Torka på 50-70 graders värme tills smeten håller ihop som ett läder. Klipp sönder sjoket i strimlor.
Vitkålsfras
Skär vitkål i tunna skivor. Blanda lite olivolja med havssalt och spicy curry. Vänd ner vitkålen i kryddmarinaden och sprid sedan ut den på ett bakplåtspapper. Torka på 50-70 graders värme över natten eller tills kålen blivit krispig.
Vet ni vad ni just läst receptet till?
Jo, barnen Voltaires fredagsmysgodis. Lät det mysigt?
Jag får nog erkänna att det är något som jag skulle kunna få för mig att göra, bara för att testa, men det verkar ju inte så gott.
Ungefär som wasabiärtorna jag köpte för två år sen och tänkte sitta och knapra i mej istället för godis under myskvällarna där hemma.
Hmmm… Lät som ett intressant tips till en godissugen Arga Mamman! Brukar köra den varianten som ett substitut till glass- men som godis remmar klingar det säkert ännu högre!
Kraaaam!