Det bor en liten fjäril i mitt bröst. Hon fladdrar till med vingarna ibland och jag känner flaxet fem centimeter nedanför halsgropen.

Tre gånger har hon gästat mig. Första gången blev jag orolig och uppsökte läkare. Jag trodde att det var hjärtat som krånglade, eller att jag fått en liten propp i halspulsådern och att vingeslagen var ett tecken på att blodet hade svårt att ta sig förbi. Läkaren hittade ingenting som var fel och jag tror han drog slutsatsen att det var nervösa symptom, fastän han inte sa detta till mig. Och efter ett tag fladdrade fjärilen vidare för att besöka en annan blomma och jag tänkte inte mer på den.

Sedan kom hon tillbaka, och försvann.

Nu är hon åter tillbaka och har bott i min bröstkorg i några veckor. Hon fladdrar därinne några gånger varje dag. Ibland tycker jag att hennes vingar har växt och blivit kraftfullare, och ibland är hon tväremot vek och svag.

Nu får hon gärna flyga vidare. Hon gör mig orolig. Jag vet inte vad jag ska tro att hon vill.