Måndag och första semesterdagen.
I stället för att lugnt puttra fram i Dalslands kanal har jag ägnat dagen åt att gå igenom alla leksaker och sparade teckningar, dagispärlade halsband, gossedjur och allsköns bråte i lilla Svalans rum. Tillsammans har vi värderat, släng och sparat, kategoriserat och omplacerat. Nu har allt sin bestämda plats i de gamla ärvda byråerna och sänglådorna.
Vi har också rensat ut hennes skrivbord som ska få ge plats för ett nytt från IKEA. Det gamla skrivbordet har varit hennes fasters och är rätt litet. Så litet att det får plats på kontoret och blir en egen pysselhörna åt mig.
När andan faller på ska jag kunna sitta där och sätta in gamla kort och när jag pärlar kan jag låta allt ligga framme utan att förarga någon annan i familjen.

Maken kommer bli överraskad när han kommer hem och ser att allt är förberett för att bära ner lilla skrivbordet och upp nya. Jag har till och med baxat runt på bokhyllan på kontoret för att det liksom inte ska finnas någon återvändo för maken.

Nu är jag lite småsvett, småtrött och mer än smånöjd. Nu vill jag att maken kommer hem från sin “förbereda-båten-inför-semestern-resa” och hjälper mig att bära skrivbord. Guldgossen lyckades hjälpa mig bära ut gamla skrivbordet från lilla Svalans rum men det är för tungt för att vi ska orka ner för trappan ensamma.
Jag är nästan lite sugen på att gå in och be grannen om hjälp men det kan jag nog inte riktigt med ändå, även om jag vet att han gärna skulle ställa upp.

Nu känner jag för någon läcker kvällsmat också, men vi har för lite mjölk för att göra kvällsmat, för lite pengar för att köpa pizza och för lite ork för att göra nåt avancerat. Det får väl bli mackor som vanligt.
Igår kväll åt vi i alla fall våfflor. Vi var och hälsade på mina föräldrar och mamma brukar alltid hitta på något extra när hon får gäster.
Vi lekte med min systerson också. Han är så fantastiskt härlig. Nästan ett år och full av nonsensprat. Ibland kommer det långa haranger och han ser precis ut som om han verkligen menar något viktigt. Lilla Svalan och Guldgossen kiknade av skratt.

Efter en snabbtitt på vinduppskattningarna för veckan hoppas jag att vi väntar tills onsdag innan vi åker. Då ska det bara blåsa tre sekundmeter mot tisdagens sju, men maken bestämmer så vi får väl se. Tisdag utlovar regn också, medan onsdagen ger solchanser. Å andra sidan är prognosen osäker.

Nu har jag haft min lilla bloggpaus och måste fortsätta. Det finns en massa tvätt att ta hand om, både torkad, tumlad och bara tvättad. Barnen vill också ha lite uppmärksamhet. Lilla Svalan ropar att hon blöder från benet, fast bara pyttelite. Jag har bett henne lägga benet på en handduk så hon inte blodar ner soffan.