Sprang på en gammal bekant inne på Willys. Vi gick Fritidsledarutbildningen tillsammans. Jag har inte träffat honom på 12 år. Vi kallpratade lite. Ni vet; Var bor du nu för tiden? Vad jobbar du med? Hur många barn har du?

När jag kom hem tittade jag mig i spegeln. Det är inte bara min själ som förändrats på 12 år. Även mitt yttre är annorlunda. Ett ord dansade klart ovanför mitt huvud: blekfet! Jag väger nog ungefär 7 kilo mer nu är jag gjorde då, och jag har ägnat sommaren åt att hålla mig undan från solen så mycket som möjligt. Jag tål inte sol så jättebra nämligen.

Den blekfeta noterade dock två fördelar. Jag hade mina nya sandaler på mig, och jag har rakat benen för tre dagar sen så stubben var inte hårresande lång. Jag tror inte han noterade detta. Däremot såg han att jag hade samma shorts som när vi gick i skolan tillsammans. Det står rätt avslöjande: Fritidsledare, på ena benet. Jag tror inte det var ett plus.

Nu har jag varit på Lidens och tröstshoppat. En bollhortensia och ett amerikanskt blåbär plus 150 liter rhododendronjord. Växterna ska på sällskapa min magnolia. De närmaste dagarna ägnar jag åt att gräva rabatt. Slänger jag på mig bikinin kanske jag inte är så blek längre. Kanske kan jag gräva bort ett överflödskilo också…