Idag har jag haft en rosa eftermiddag.
På förmiddagen var vi och sjöng i Stenhammarskyrkan. Maken spelade gitarr och jag sjöng. Barnen var jätterediga och lekte för sig själva i kyrkans barnlokaler. Det var inga andra barn där men de har så roligt med bara varann så det var inga problem.

I eftermiddag har lilla Svalan varit iväg och lekt med en kompis. Under tiden spelade Guldgossen, maken och jag Cluedo. Jag trodde det skulle vara lite för svårt för Guldgossen men han klarade det minst lika bra som jag. Till och med bättre vid sista omgången, vilket var lite retligt.

För övrigt har jag haft en ganska ROSA eftermiddag.
Jag har inte varit ute i trädgården och påtat trots det relativt regnfria vädret. Vi har bara ett enda äpple kvar i vårt Aroma-träd. De andra har blåst ner.Blog Image

Jag brukar gå ut och titta till det lite när jag kommer hem om dagarna, för att se att det mår bra. Kortet tog jag tidigare i veckan och äpplet är ju både grönt och rosa så därför får det vara med på min rosa eftermiddag.Blog ImageVet ni vad det här är för slajmiga korvar?Blog ImageJust det, det är finska pinnar. Jag och lilla Svalan gjorde en liten kupp och färgade dem rosa. Det är gott med hackade nötter på istället, eller blandat med pärlsockret, men eftersom vi har en nötallergiker som dessutom är stor finska pinnar-slukare, så håller vi oss till pärlsocker.
Receptet är jätteenkelt. Blanda 4-5 dl vetemjöl med 1 dl socker och 2-3 droppar bittermandelolja. Knåda i 200 g smör och ett halvt vispat ägg (andra halvan sparar du lite). Rulla ut degen till fyra lika långa längder, pensla dem med ägghalvan och skär dem i lagomlånga bitar. Doppa dem i pärlsocker och skjuts in i ugnen.Blog ImageDe behöver stå inne i 15-20 minuter och ska vara ungefär i mitten av ugnen. De innehåller inget bakpulver eller liknande så man kan lägga dem ganska tätt på plåten. En sats räcker till cirka 24 kakor. Jag brukar göra en dubbel sats för det blir ändå bara tre plåtar och går nästan lika fort som en enkelsats.

Jag har även ägnat eftermiddagen åt lite mer rosa pyssel.Blog ImageI min lilla pysselhörna på kontoret håller jag på med ett rosa halsband. Jag har faktiskt tänkt drista mig till att sälja det på bloggen så småningom. Tänkte det kunde vara spännande att prova sälja någonting som inte varit beställt innan. Halsbandet består av ett rosa hjärta av silverfolierat glas och det hänger fyra mindre rosa pärlor i ändarna av några silverfärgade länkar. Runt halsen blir det rosa petit-pärlor plus några lite större fasetterade rosa-line transparenta glaspärlor. När det är klart kommer jag visa bättre bilder och vad det kostar.

Här är en liten närmare kik också.Blog Image

Nu ska jag och barnen äta kvällsmat. Det blir pepparkaksbröd som svärmor så omtänksamt varit och levererat i brevlådan. Det är inte varje dag man får brödleverans i brevlådan. Faktiskt har det aldrig förrut inträffat vad jag kan påminna mig. Pepparkaksbröd ger ju lite rosa skimmer åt dagen också, så det får också vara en del av min rosa eftermiddag.